Garantie en waterdichtheid | Koelinkjuwelier - Juwelier Koelink
 • Voor 15u besteld, zelfde werkdag GRATIS verzonden
 • Al 125 jaar uw vertrouwde juwelier
 • Officieel dealer van vele merken

9.2

  Garantie en waterdichtheid | Koelinkjuwelier

  Placeholder

  Garantie en waterdichtheid

  Van alle merken die wij op onze webshop aanbieden zijn wij officieel dealer. Als u een product via onze webshop aanschaft krijgt u de garantie conform de voorwaarden van de leverancier.

  Horloges

  Op alle horloges in onze webshop zit tenminste 24 maanden fabrieksgarantie, als de termijn langer is zal dit aangegeven worden. Garantie op horloge wordt uitsluitend gegeven op het uurwerk. Dat wil zeggen dat glasschade, kastschade, kroon- en drukknoppen, het bandje, de batterij en de waterdichtheid niet binnen de garantie vallen. Ook vervalt de garantie als er sprake is geweest van waterschade, het horloge geopend is geweest, van een ongeval of door onjuist of ondeugdelijk gebruik van het horloge.

  Waterdichtheid

  Aanduiding waterdichtheid

  Waterdichtheid wordt aangeduid met de termen Bar (luchtdruk), ATM (atmosfeer) of meters, meestal staat dit  aangegeven in meters. Hoe meer meters hoe beter het horloge waterdicht is. Maar neem het aantal meters niet letterlijk! Het geeft namelijk aan hoeveel meter druk (vergelijkbaar met de druk van stilstaand water bij geen beweging) het horloge kan weerstaan. Een horloge waarop staat aangegeven dat deze waterdicht is, zonder dat er een diepte of druk op is aangegeven, is alleen spatwaterdicht. Mocht het horloge toch helemaal nat worden, dan moet het zo snel mogelijk weer droog worden gemaakt en ter controle naar uw juwelier gebracht worden.

  In het gebruik kunnen deze normen als volgt worden gehanteerd

  • 3 ATM / 3 Bar / 30 meter: bestand tegen regen en spatwater
  • 5 ATM / 5 Bar / 50 meter: bestand tegen douchen of zwemmen, mits geen grote temperatuurverschillen optreden! Advies: beter niet omhouden bij zwemmen, omdat temperatuurverschillen toch lekkage kunnen veroorzaken.
  • 10 ATM / 10 Bar / 100 meter: geschikt voor meeste vormen van watersport zoals zwemmen, surfen, zeilen of snorkelen in ondiep water, dus niet voor torenspringen of duiken met perslucht. Advies: toch voorzichtig zijn met grote temperatuurverschillen.
  • 20 ATM / 20 Bar / 200 meter (of meer): geschikt voor alle vormen van watersporten en duiken.

  Risico's en onderhoud

  De waterdichtheid wordt aangegeven in druk die het horloge kan weerstaan, maar er moet ook rekening gehouden worden met temperatuurverschillen. Doordat verschillende materialen, zoals het glas en de metalen kast, verschillend uitzetten, kunnen kastonderdelen vervormen, waardoor de afdichtende werking van de pakkingen verloren gaat. Zo kan lekkage ontstaan. Dit is met name het geval als een horloge op het strand in de hete zon is opgewarmd en dan plotseling in het veel koudere zeewater afkoelt. Bij horloges met 3, 5 en 10 bar waterdichtheid is daarom voorzichtigheid geboden. Pas ook op met heet water. Heet water uit een kraan, bad of sauna kan  (wederom door drukverschillen) de kastonderdelen vervormen, waardoor de afdichtende werking van de pakkingen verloren gaat. Hierdoor kan het uurwerk beschadigen. Om deze reden kan de waterdichtheid van horloges nooit gegarandeerd worden. Pakkingen slijten alleen al door het gebruik van de knoppen en drukkers die ze afdichten, en ook door het openen en sluiten van de horlogekast, bijvoorbeeld voor het vervangen van de batterij. Ook kunnen pakkingen op termijn uitdrogen of verteren, dit laatste onder meer door zuren die in de transpiratie voorkomen en door blootstelling aan chloor- of zeewater. Ook zeep en shampoos welke bij het douchen gebruikt worden, zijn ontvetters en zorgen voor een snellere veroudering van de pakkingen. Het komt nogal eens voor dat een kroon of drukker van een horloge wordt gestoten of door een andere oorzaak een klap krijgt, vaak zonder dat de drager van het horloge zich hiervan bewust is. Als de betreffende kroon of drukker hierdoor ontzet is geraakt (hetgeen lang niet altijd zichtbaar is) en niet meer precies op de kast aansluit kan dit tot lekkage leiden.

  Garantie

  De meeste importeurs garanderen hun horloges met 1 jaar op waterdichtheid. De importeur weet dat het eigenlijk niet mogelijk is om deze garantie te geven, maar zien het als een soort service. Voor een juwelier is het dan ook niet mogelijk om een horloge waterdicht te garanderen. Mocht het fout gaan gedurende de eventuele garantietermijn, dan is de importeur verplicht om voor de directe en daaruit voortkomende kosten, zorg te dragen. Normale slijtage en gebrek te wijten aan ongevallen of gebrek aan voorzichtigheid, vallen niet onder deze garantievoorwaarden.

  Laat uw waterdichte horloge iedere keer nadat het open is geweest (bijvoorbeeld na het wisselen van de batterij) testen op waterdichtheid!

  Andere producten

  Op alle andere producten zit ook minstens 24 maanden fabrieksgarantie. Deze garantie geldt alleen voor fabricagefouten. Deze garantie vervalt als er sprake is geweest van waterschade, van een ongeval of door onjuist of ondeugdelijk gebruik van het product.

  Om uw garantie te kunnen claimen dient u altijd in het bezit te zijn van een garantiebewijs. Dit is voor horloges een specifiek garantie bewijs, voor andere sieraden de factuur. Dus bewaar deze goed! Indien de garantie niet internationaal wordt ondersteund door de fabrikant, dan zal Koelinkjuwelier.nl het garantiegeval voor u behandelen.

  Mocht u verdere problemen ondervinden met een aangeschaft product, dan kunt u ons ten allen tijde contacteren, waarna wij u adviseren hoe het probleem zo snel mogelijk opgelost kan worden.

   

  Inloggen

  Wachtwoord vergeten?

  • Al je orders en retouren op één plek
  • Het bestelproces gaat nog sneller
  • Je winkelwagen is altijd en overal opgeslagen

  vergelijk0

  Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »