Onderhoud | Koelinkjuwelier - Juwelier Koelink
 • Voor 15u besteld, zelfde werkdag GRATIS verzonden
 • Al 125 jaar uw vertrouwde juwelier
 • Officieel dealer van vele merken

9.2

  Onderhoud | Koelinkjuwelier

  Placeholder

  Onderhoud

  Horloges

  Uw horloge is een complex precisie-instrument, dat 24 uur per dag functioneert, jaar in jaar uit, in alle houdingen en onder meest verschillende en belastende omstandigheden. In een zeer kleine verpakking draagt een zeer grote hoeveelheid onderdeeltjes bij aan het waarborgen van alle functies van het uurwerk en eventueel chronografische functies. De mechanische werking hiervan veroorzaakt een onvermijdelijke slijtage. 
  Dit kan door onderhoud, regelmatig smeren en het vervangen van versleten onderdelen, tegengegaan worden. Het is dus van belang om uw horloge periodiek te laten onderhouden, zodat het optimaal kan functioneren. 
  Het uurwerk wordt beschermd door een kast, die is voorzien van pakkingen om waterdichtheid te garanderen. Door blootstelling aan externe factoren, zoals transpiratievocht, chloorwater of zout water, ultraviolette straling en cosmetica neemt de mate van waterdichtheid af. Een onderhoudsbeurt is om deze reden aanbevolen ten einde de waterdichtheid te kunnen garanderen.

  Net als een auto, moet een mechanisch horloge eens in de zoveel tijd worden gesmeerd om regelmatig te blijven lopen. Met de tijd, zal de olie verslechteren en wrijving tussen de uurwerkonderdelen zal toenemen, dit kan schuring veroorzaken en maakt het horloge minder nauwkeurig. Bovendien kan de wrijving zeer fijn stof creëren, dat als schuurmiddel kan gaan werken op de uurwerkdelen. De aanbevelingen van de fabrikanten variëren, maar de meeste adviseren eens in de drie tot vijf jaar.
  Als uw horloge een onderhoudsbeurt nodig heeft, zal Juwelier Koelink uw horloge naar het de servicecentrum van het merk in kwestie verzenden dan wel door onze uurwerktechnici laten verzorgen.  
  Quartzuurwerken hebben niet zo veel onderhoud nodig als mechanische uurwerken. Dat is omdat zij veel minder bewegende delen hebben - enkel de tandwielen die de wijzers aansturen.

  Sieraden

  De schittering van de diamant hangt van de hoeveelheid licht af die de steen ingaat en weer op het menselijke oog reflecteert. Maar, het kleinste beetje vet op de oppervlakte van een steen kan de reflectie dof maken. Zelfs door de aanraking van een vinger laat natuurlijke olie achter op de diamant. 
  U kunt uw juwelen bij een van onze winkels brengen om uw sieraden een professionele schoonmaakbeurt te geven. Wij adviseren u dit één keer per jaar te doen. Wij controleren of de stenen veilig in hun zetting zitten en wij kunnen eventueel noodzakelijke reparaties laten uitvoeren. 
  Om uw diamanten tussen de bezoeken schoon te houden, kunt u uw sieraden in een lauw sopje met een willekeurig vloeibaar wasmiddel schoonborstelen. 
  Let op: vermijd uw wasbak bij het schoonmaken van uw juwelen. Als u toch uw sieraden in de wasbak wilt schoonmaken, zorg ervoor dat de stop erop zit. Als u een borstel gebruikt, wees voorzichtig; de diamanten kunnen los komen van hun montages als u te ruw met de borstel omgaat. Als u handlotion gebruikt, wacht minstens 10-15 minuten alvorens u uw ringen weer omdoet. 
  Tot slot berg uw sieraden goed op. Omdat diamanten erg hard zijn, kunnen zij andere juwelen beschadigen. Als u reist, gebruik een reiszak, die individuele stukken veilig apart zal houden.

  Gouden en zilveren sieraden kunnen schoongemaakt worden met een goede sieradenreiniger die u bij ons kunt kopen, of u kunt de sieraden schoon laten maken door onze goudsmid. 
  Zelf kunt u de sieraden ook af en toe in een zeepsopje (bijvoorbeeld van groene zeep) dompelen. Borstel het sieraad hierin voorzichtig schoon met een zachte tandenborstel. Spoel het sieraad daarna af met lauw water en droog het met een flanellen doek.

  Parels

  Zelfs gekweekte parels met dikkere deklagen zijn breekbaarder dan de meeste andere edelstenen, u moet hen zorgvuldig behandelen om ze in de beste staat te houden.

  • Uw parels zullen mooier blijven wanneer u eerst uw make-up en parfum aanbrengt en dan pas uw sieraden om doet. 
  • Doe eerst uw parelringen af alvorens u hand- en lichaamscrème toepast. 
  • Veeg uw parels met een zachte doek af zodra u ze afdoet. De doek mag vochtig zijn. Als de parels vochtig zijn, laat ze dan in de lucht drogen alvorens ze op te bergen. 
  • Vuile parels kunnen met een milde zeep en water worden schoongemaakt. 
  • Maak nooit uw parels schoon met oplossingen die ammoniak of ruwe detergentia bevatten. 
  • Nooit uw pareljuwelen in een ultrasone reinigingsmachine doen. 
  • Nooit schurende reinigingsmiddelen of een schurende doek gebruiken om uw parels schoon te maken. Beide kunnen de parelmoerlaag weghalen, dit maakt de parel dof.

  Berg uw parels nooit op bij andere juwelen, de parels kunnen gemakkelijk worden bekrast wanneer het metaal of bijvoorbeeld diamanten van andere sieraden tegen hen wrijven. Het beste kunt u uw parels in een apart deel van uw sieradendoos bewaren. 

  Inloggen

  Wachtwoord vergeten?

  • Al je orders en retouren op één plek
  • Het bestelproces gaat nog sneller
  • Je winkelwagen is altijd en overal opgeslagen

  vergelijk0

  Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »